Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Turniej Restauracji Warmii i Mazur - Sielawa Blues 2008


Zobaczcie państwo:
Turniej Restauracji Warmii i Mazur 2007
Turniej Restauracji Warmii i Mazur 2006
X Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
II Mistrzostwa Polski w Carvingu

Drugiego dnia Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki Sielawa Blues 2008 odbył się Turniej Restauracji Warmii i Mazur, którego patronem było Makro Cash & Carry.

Rywalizację w kategorii kuchni regionalnej wygrała ekipa Hotelu Rydzewski reprezentowana przez Bożenę Grzegorczyk i Artura Czuprywskiego, która przygotowała Królewski rosół z bażanta z domowym makaronem oraz Sandacza otulonego boczkiem w asyście sosu rakowego z szyjkami rakowymi i sosem szampańskim. Drużyna została nagrodzona pucharem marszałka województwa warmińsko-mazurskiego. Otrzymała także walizkę z zestawem noży szefa kuchni DICK  od firmy Küppersbusch oraz liczne nagrody rzeczowe.
Zajazd Austeria, reprezentowany przez Sylwię Gutkowską, Anetę Nieborską i Martę Narewską znalazł się na drugim miejscu. Ekipa przygotowała Sandacza w sosie porowym ze szparagami oraz Dzika duszonego w czerwonym winie z kurkami. Zespół został uhonorowany pucharem od marszałka województwa a także nagrodami rzeczowymi o wartości 4000 zł i upominkami od sponsorów.
 
Trzecie miejsce przypadło Szkolnemu Ośrodkowi Wypoczynkowemu Syrenka, który reprezentowali: Anna Obręcka, Edyta Wieczorek, Krzysztof Michowski. Ekipa przygotowała Dzika duszonego w czerwonym winie z kurkami oraz Sandacza w sosie porowym ze szparagami.
 
Natomiast firma gastronomiczna Krys-Stan reprezentowana przez Joannę Skonieczna oraz Dariusza Skonieczka zajęła IV miejsce. Ekipa zachwyciła jury Zupą z węgorza, Piersiami z gęsi w wiśniowej glazurze oraz Sandaczem w sosie śmietanowym z szyjkami z raków.
Do konkursu przystąpiły najlepsze restauracje Warmii i Mazur. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować specjały kuchni regionalnej. Oprócz tego rozegrał się konkurs na Najlepsze Danie Rybne oraz Najlepszą Potrawę Regionalną. Przyznano także nagrodę za Najlepszą Aranżację Stoiska. Przygotowane potrawy mogła ocenić zgromadzona publiczność poprzez zakup cegiełki.
 
Wśród wyróżnionych znaleźli się uczestnicy reprezentujący: Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, Dom Restauracyjny U Wokulskiego, Gospodarstwo Agroturystyczne Ziołowa Dolina oraz Karczma Nad Sandelą.
 
Ekipa Hotelu Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie reprezentowana przez Błażeja Więckowskiego oraz Grzegorza Chmielewskiego przygotowała Kaczkę z sosem drobiowym i żołądkami oraz sosem porzeczkowym. Dominik Daniel oraz Danuta Remiszewska z Domu Weselnego U Wokulskiego przygotowali Fileciki z drobiu na konfiturze z czerwonej cebuli oraz Pierś z gęsi na kaszy gryczanej robionej metodą risotto z sosem z dzikich jabłek.
Teresa i Ryszard Sadolewscy z gospodarstwa agroturystycznego Ziołowa Dolina przygotowali Gulasz ze strusia z kurkami oraz Marzenie Rybaka. Wiesław Margowski, Teresa Kołecka i Marcin Raszlowski z Karczmy nad Sandelą przyrządzili Sandacza na boczku z siankiem porowym oraz Nogę z kurczaka o dwóch smakach w sosie kurkowym.
 
Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy, zdjęcia oraz upominki od sponsorów turnieju.

Makro Cash & Carry od lat aktywie uczestniczy w inicjatywach wspierających rozwój talentów kucharzy, jakimi są niewątpliwie konkursy kulinarne. Laureaci trzech pierwszych miejsc w Turnieju Restauracji Warmii i Mazur nagrodzeni zostali voucherami uprawniającymi do odbycia szkolenia w Makro Centrum HoReCa w Warszawie. 

Sponsor relacji - Makro - zaprasza do swoich hal na terenie całego kraju, a także do Makro Centrum HoReCa w Warszawie:


Makro Centrum HoReCa
Al. Jerozolimskie 184
02 - 486 Warszawa
tel. (022) 570 17 40
fax. (022) 570 17 41
www.makro.pl

Agnieszka Gos - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Pomoc"
(03.10.2008 - 14:30)  (katarzyna)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000